Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:embrasse

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
bier:embrasse [2013/06/25 21:31]
johanv
bier:embrasse [2013/06/25 21:41]
johanv
Regel 4: Regel 4:
   * Soort: sterk donker bier   * Soort: sterk donker bier
   * Alchol: 9%   * Alchol: 9%
-  * Fles: 40 cl+  * Fles: 66 cl
  
   * Uitzicht: donkerbruin tot zwart. Romig beige wandklevend schuim. ​ Fijne pareling.   * Uitzicht: donkerbruin tot zwart. Romig beige wandklevend schuim. ​ Fijne pareling.
Regel 15: Regel 15:
 Ik had het plan opgevat om dit bier voor de Viertakt opnieuw te proeven, in het aangenaam gezelschap van de collega'​s,​ tijdens het vrijdagse koffiemoment op Kipdorp. Typisch plan ik zoiets op het laatste moment, en uiteraard sukkel ik net dan in een kinderopvangcrisis (mijn moeder was ziek). Ik kon dus zelf niet naar Kipdorp komen, maar gelukkig hebben de collega'​s met veel verantwoordelijkheidszin toch een proeverij gehouden. Bart bezorgde mij de proefnotities. Ik had het plan opgevat om dit bier voor de Viertakt opnieuw te proeven, in het aangenaam gezelschap van de collega'​s,​ tijdens het vrijdagse koffiemoment op Kipdorp. Typisch plan ik zoiets op het laatste moment, en uiteraard sukkel ik net dan in een kinderopvangcrisis (mijn moeder was ziek). Ik kon dus zelf niet naar Kipdorp komen, maar gelukkig hebben de collega'​s met veel verantwoordelijkheidszin toch een proeverij gehouden. Bart bezorgde mij de proefnotities.
  
-De proevers-collega'​s noteerden een zoete houtachtige smaak, met toetsen van bruine suiker en caramel. Germaine proefde de whisky in het bier, en ze kreeg er gelijk hoofdpijn van.  +De proevers-collega'​s noteerden een zoete houtachtige smaak, met toetsen van bruine suiker en caramel. Germaine proefde de whisky in het bier, en ze kreeg er gelijk hoofdpijn van. Om de geur te omschrijven,​ werd beroep gedaan op het reukvermogen van Hilde, die er de geur van trappist in herkende.
- +
-Om de geur te omschrijven,​ werd beroep gedaan op het reukvermogen van Hilde, die er de geur van trappist in herkende.+
  
 De consensus was dat dit geen bier is waar je heel de avond van drinkt, maar het is wel ideaal als een dessertje. Ik sluit mij daar volledig bij aan. Volgens mij zou de combinatie met een sigaar ook zeker niet verkeerd zijn. De consensus was dat dit geen bier is waar je heel de avond van drinkt, maar het is wel ideaal als een dessertje. Ik sluit mij daar volledig bij aan. Volgens mij zou de combinatie met een sigaar ook zeker niet verkeerd zijn.
bier/embrasse.txt · Laatst gewijzigd: 2013/06/25 21:41 door johanv