Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:gageleer

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
bier:gageleer [2013/09/20 22:04]
johanv
bier:gageleer [2013/10/01 15:28] (huidige)
84.199.103.145 typefoutjes verbeterd ;) -- BB
Regel 12: Regel 12:
  
  
-Tussen Oud-Turnhout en Arendonk ​licht het natuurgebied De Liereman, waar het aangenaam toeven is tussen de gagelstruiken. Het is in dit natuurgebied dat het idee van de Gageleer geboren zou zijn.+Tussen Oud-Turnhout en Arendonk ​ligt het natuurgebied De Liereman, waar het aangenaam toeven is tussen de gagelstruiken. Het is in dit natuurgebied dat het idee van de Gageleer geboren zou zijn.
  
-Gageleer is een bier op basis van gagel. Dat is op zich niet nieuw. Gagel is het hoofdbestanddeel van gruut, een kruidenmengsel dat in de middeleeuwen al gebruikt werdom bier langer te kunnen bewaren. ​+Gageleer is een bier op basis van gagel. Dat is op zich niet nieuw. Gagel is het hoofdbestanddeel van gruut, een kruidenmengsel dat in de middeleeuwen al gebruikt werd om bier langer te kunnen bewaren. ​
  
-Gageleer bestaat sinds halfweg de jaren '90, en wordt gebrouwen voor Gageleer ​CVBA. De statuten van de CVBA bepalen dat de winst integraal gebruikt wordt voor het aankopen van natuurgebieden in de Kempen. Sinds 2003 draagt de Gageleer ook het biogarantie-keurmerk.+Gageleer bestaat sinds halfweg de jaren '90, en wordt gebrouwen voor Gageleer ​cvba. De statuten van de cvba bepalen dat de winst integraal gebruikt wordt voor het aankopen van natuurgebieden in de Kempen. Sinds 2003 draagt de Gageleer ook het biogarantie-keurmerk.
  
-Opgelet: de fles die ik net opende, is een oude fles, die ik als cadeau kreeg van mijn broer. De smaak zal dus wel wat verschillen ​met die van een jonge Gageleer, waardoor mijn proefnotities mogelijk nog minder relevant zijn dan gewoonlijk :-)+Opgelet: de fles die ik net opende, is een oude fles, die ik als cadeau kreeg van mijn broer. De smaak zal dus wel wat verschillen ​van die van een jonge Gageleer, waardoor mijn proefnotities mogelijk nog minder relevant zijn dan gewoonlijk :-)
  
 Referenties:​ Referenties:​
bier/gageleer.txt ยท Laatst gewijzigd: 2013/10/01 15:28 door 84.199.103.145