Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:kludde

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
bier:kludde [2016/06/16 09:16]
johanv aangemaakt
bier:kludde [2016/06/16 09:23] (huidige)
johanv
Regel 6: Regel 6:
   * Fles: 33cl   * Fles: 33cl
  
-  * Uitzicht: stroblond bier, stabiele witte schuimkraag, weinig pareling+  * Uitzicht: stroblond bier, weinig pareling, stabiele witte schuimkraag
   * Aroma: fruitig, graan   * Aroma: fruitig, graan
-  * Smaak: bitter, ​klein beetje ​citrustoets+  * Smaak: bitter, citrustoets
   * Afdronk: bitter en droog   * Afdronk: bitter en droog
  
Regel 15: Regel 15:
 Kludde is een recent bier: het werd gelanceerd in maart 2016, door Brouwerij Ganzenhof te Schelle. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Brouwerij Ganzenhof geen brouwerij, maar een bierfirma. Want op het etiket staan kleine lettertjes, en die onthullen dat het bier wordt gebrouwen door brouwerij Danny, die we nog kennen van Lommel Brouwt. Kludde is een recent bier: het werd gelanceerd in maart 2016, door Brouwerij Ganzenhof te Schelle. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Brouwerij Ganzenhof geen brouwerij, maar een bierfirma. Want op het etiket staan kleine lettertjes, en die onthullen dat het bier wordt gebrouwen door brouwerij Danny, die we nog kennen van Lommel Brouwt.
  
-En zo hebben we onverwacht twee bieren uit Danny'​s brouwerij op rij in de Viertakt. Maar dat moet kunnen, want ik had enkele jaren geleden het genoegen om Danny te ontmoeten, en het was een sympathieke kerel. En de bieren ​ van zijn kleine brouwerij, die hun weg lijken vinden naar overal Vlaanderen, mogen er zeker zijn. Als je de kans krijgt ​om een Kludde ​op de kop te tikken, zeker doen. Het is een fris en bitter bier, dat zich goed laat drinken, bijvoorbeeld wanneer de Rode Duivels een goal maken. Of geen goal maken. Als het bier maar lekker is.+En zo hebben we onverwacht twee bieren uit Danny'​s brouwerij op rij in de Viertakt. Maar dat moet kunnen, want ik had enkele jaren geleden het genoegen om Danny te ontmoeten, en het was een sympathieke kerel. En de bieren ​ van zijn kleine brouwerij, die hun weg lijken vinden naar overal Vlaanderen, mogen er zeker zijn. Krijg je dus ooit de kans om een paar flesjes ​Kludde ​aan te schaffendoe dat dan zeker. Het is een fris en bitter bier, dat zich goed laat drinken, bijvoorbeeld wanneer de Rode Duivels een goal maken. Of geen goal maken. Als het bier maar lekker is.
  
 Zie ook: Zie ook:
bier/kludde.1466061387.txt.gz ยท Laatst gewijzigd: 2016/06/16 09:16 (Externe bewerking)