Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:orval

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
bier:orval [2013/04/04 08:21]
johanv
bier:orval [2013/04/04 08:30] (huidige)
johanv
Regel 15: Regel 15:
 Oude Orval is op zich niets meer dan Trappistenbier van Orval dat al langer dan een jaar geleden gebotteld werd. Omdat Orval hergist op de fles, is er smaakevolutie;​ de smaak van een oude Orval is wat minder '​brutaal'​ dan die van een jonge. In praktijk is oude Orval echter erg zeldzaam, want de kans is erg groot dat het bier op is vooraleer het oud kan worden. En zeker in deze tijden van Orvalschaarste (ook in het buitenland leerden ze deze trappist kennen en waarderen), is ieder flesje oude Orval er eentje om te koesteren. Oude Orval is op zich niets meer dan Trappistenbier van Orval dat al langer dan een jaar geleden gebotteld werd. Omdat Orval hergist op de fles, is er smaakevolutie;​ de smaak van een oude Orval is wat minder '​brutaal'​ dan die van een jonge. In praktijk is oude Orval echter erg zeldzaam, want de kans is erg groot dat het bier op is vooraleer het oud kan worden. En zeker in deze tijden van Orvalschaarste (ook in het buitenland leerden ze deze trappist kennen en waarderen), is ieder flesje oude Orval er eentje om te koesteren.
  
-Orval is een atypische trappist, omdat hij veel bitterder is dan de andere. Zeker als je voor het eerst een Orval drinkt, ​dan zul je merken dat hij een smaak heeft waaraan je moet wennen. Maar eens je de smaak te pakken hebt, dan zijn zegswijzen over engeltjes en de tong van toepassing.+Orval is een atypische trappist, omdat hij veel bitterder is dan de 
 +andere. Zeker als je voor het eerst een Orval drinkt, ​zal het even 
 +wennen ​zijn. Maar eens je de smaak te pakken hebt, dan zijn enkel 
 +zegswijzen over engeltjes en de tong van toepassing
 + 
 +Onderin een flesje Orval bevindt zich de gist. Die gist maakt het bier wat 
 +zachter, en is bovendien rijk aan vitamine B. Giet de gist dus gerust bij 
 +in je glas, dat kan geen kwaad. Mijn grootmoeder moest vroeger pillen 
 +innemen voor vitamine B, ikzelf hou het liever bij een goed glas bier.
  
-Onderin een flesje Orval bevindt zich de gist. Die gist verzacht de smaak, en is bovendien rijk aan vitamine B. Giet de gist dus gerust bij in je glas, dat kan echt geen kwaad. Mijn grootmoeder moest vroeger pillen innemen voor vitamine B, ikzelf hou het liever bij een goed glas bier. 
  
 Gezondheid! Gezondheid!
  
  
bier/orval.txt · Laatst gewijzigd: 2013/04/04 08:30 door johanv