Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:pechemel

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
bier:pechemel [2012/12/30 22:48]
johanv
bier:pechemel [2012/12/30 22:58]
johanv
Regel 15: Regel 15:
 Vandaag drinken we een Bush Pêche Mel, door Hans Cools meegebracht uit het jeugdhuis, waar het een tijd de mystery guest is geweest. Vandaag drinken we een Bush Pêche Mel, door Hans Cools meegebracht uit het jeugdhuis, waar het een tijd de mystery guest is geweest.
  
-De naam '​Bush'​ brengen velen wellicht in verband met één of meerdere republikeinse presidenten,​ maar dat verband is louter toevallig. De Bushbieren werden voor het eerst gebrouwen in 1933, door brouwerij Dubuisson. Dubuisson, vrij vertaald 'Van Den Bos' in het Nederlands, of '​Bush'​ in het Engels. Toen al bier voor de export? Nee hoor, net andersom. In de jaren '30 waren de Engelse ales (amberkleurig bier van hoge gisting) erg populair in België. Door hun amberkleurig bier een Engelse naam te geven, hoopte de brouwerij een graantje mee te pikken van dit succes. Ironisch genoeg, nu Dubuisson vandaag wel exporteert, mag het zijn bieren in het buitenland niet overal '​Bush'​ noemen, omwille van rechtenproblemen. In een aantal landen is de naam '​Bush'​ geregistreerd,​ door een of ander bierfirmaatje '​Anheuser-Busch InBev'​.+De naam '​Bush'​ brengen velen wellicht in verband met één of meerdere republikeinse presidenten,​ maar dat verband is louter toevallig. De Bushbieren werden voor het eerst gebrouwen in 1933, door brouwerij Dubuisson. Dubuisson, vrij vertaald 'Van Den Bos' in het Nederlands, of '​Bush'​ in het Engels. Toen al bier voor de export? Nee hoor, net andersom. In de jaren '30 waren de Engelse ales (amberkleurig bier van hoge gisting) erg populair in België. Door hun amberkleurig bier een Engelse naam te geven, hoopte de brouwerij een graantje mee te pikken van dit succes. Ironisch genoeg, nu Dubuisson vandaag wel exporteert, mag het zijn bieren in het buitenland niet overal '​Bush'​ noemen, omwille van rechtenproblemen. In een aantal landen is de naam '​Bush'​ geregistreerd,​ door een of ander bierfirmaatje '​Anheuser-Bush InBev', en worden de Bushbieren verkocht onder de naam '​Scaldis'.
  
 De Bushfamilie telt vandaag 9 verschillende bieren, lang niet allemaal amberkleurig,​ en de Bush Pêche Mel is de recentste telg. Dit sterk fruitbier wordt gebrouwen sinds 2009. Het is erg zoet en weinig bitter, waardoor het wat meer weg heeft van schuimwijn dan van bier. Maar dat neemt niet weg dat het in 2011 de gouden medaille won op de World Beer Championships in de categorie 'Fruit beer, flavored'​. Drink het best uit de koelkast, opdat het niet te plakkerig zou worden. Gezondheid! De Bushfamilie telt vandaag 9 verschillende bieren, lang niet allemaal amberkleurig,​ en de Bush Pêche Mel is de recentste telg. Dit sterk fruitbier wordt gebrouwen sinds 2009. Het is erg zoet en weinig bitter, waardoor het wat meer weg heeft van schuimwijn dan van bier. Maar dat neemt niet weg dat het in 2011 de gouden medaille won op de World Beer Championships in de categorie 'Fruit beer, flavored'​. Drink het best uit de koelkast, opdat het niet te plakkerig zou worden. Gezondheid!
bier/pechemel.txt · Laatst gewijzigd: 2012/12/30 22:58 door johanv