Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:witkappaterdubbel

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
bier:witkappaterdubbel [2012/09/24 22:01]
johanv
bier:witkappaterdubbel [2012/09/24 22:02] (huidige)
johanv
Regel 15: Regel 15:
 De oorsprong van de Witkapbieren ligt dan ook in Brasschaat, bij brouwerij De Drie Linden. Henri Verlinden brouwde de eerste Witkap rond 1930, en registreerde de merknaam "​Witkap Pater = Trappistenbier"​. In die tijd kwam hij daar nog mee weg, waarschijnlijk ook omdat hij de monniken van Westmalle had geholpen bij het brouwen van hun donker trappistenbier. De oorsprong van de Witkapbieren ligt dan ook in Brasschaat, bij brouwerij De Drie Linden. Henri Verlinden brouwde de eerste Witkap rond 1930, en registreerde de merknaam "​Witkap Pater = Trappistenbier"​. In die tijd kwam hij daar nog mee weg, waarschijnlijk ook omdat hij de monniken van Westmalle had geholpen bij het brouwen van hun donker trappistenbier.
  
-Na 1960 ging het echter bergaf met brouwerij De Drie Linden. ​Eind jaren '70 nam brouwerij Slaghmuylder de productie van Witkap ​overen mag de naam Trappistenbier ​niet meer gebruikt worden.  Kort daarna nam Slaghmuylder De Drie Linden volledig over, en in 1984 werden de gebouwen in Brasschaat afgebroken. Op dit moment staat er naar verluidt een Carrefour.+Na 1960 ging het echter bergaf met brouwerij De Drie Linden. ​Vanaf eind jaren '70 nam brouwerij Slaghmuylder de productie van Witkap ​voor haar rekeningzij het dan niet meer onder de naam trappistenbier.  Kort daarna nam Slaghmuylder De Drie Linden volledig over, en in 1984 werden de gebouwen in Brasschaat afgebroken. Op dit moment staat er naar verluidt een Carrefour.
  
 Als ik me niet vergis, heeft Vincent Dilewyns (van de brouwerij van Vicaris) me onlangs verteld dat Slaghmuylder een van de weinige brouwers is die zijn donkere bieren maakt met donkere mout, en niet met kandijsuiker. (Uiteraard behoort Dilewyns zelf ook tot dat selecte clubje :))  Als ik me niet vergis, heeft Vincent Dilewyns (van de brouwerij van Vicaris) me onlangs verteld dat Slaghmuylder een van de weinige brouwers is die zijn donkere bieren maakt met donkere mout, en niet met kandijsuiker. (Uiteraard behoort Dilewyns zelf ook tot dat selecte clubje :)) 
bier/witkappaterdubbel.txt ยท Laatst gewijzigd: 2012/09/24 22:02 door johanv