Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bier:westvleteren8

Westvleteren 8

  • Brouwerij: St.-Sixtus (Westvleteren)
  • Soort: Trappist, bruin
  • Alcoholpercentage: 8%
  • Fles: 33 cl

Toen ik schreef dat Maredsous 10 het bekendste bier uit de rij was, wist ik nog niet dat er ook Westvleteren zou zijn. Want sinds in 2005 de Westvleteren 12 door ‘ratebeer.com’ als beste bier van de wereld werd uitgeroepen, kent bijna iedereen de trappist van de Sint-Sixtusabdij.

De 12 hebben we niet, de 8 wel. Ik heb hem zelf al lang niet meer geproefd, en aangezien de bak die we konden versieren nog eerst 8 dagen moet rusten, kan ik dat ook niet direct doen. Het is alleszins een bruin bier. En volgens de ‘debiergenieters.be’ heeft het een zoetige fruitige smaak met een toets van meloen. Om te weten of het klopt, zal u het moeten proeven.

Omdat het niet gemakkelijk is om bier uit Westvleteren te bemachtigen, vragen we er wat meer voor. Heeft u dit er niet voor over, dan is het interessant om weten dat de brouwerij St.-Bernard (Watou) een heel aantal jaren het bier voor de paters van Westvleteren gebrouwen heeft. Het zou al sterk zijn, moest er in die brouwerij niet gauw iemand dat recept op een blaadje papier geschreven hebben. Naar verluidt zouden sommige bieren van Watou hetzelfde recept hebben als de trappisten uit Westvleteren.

bier/westvleteren8.txt · Laatst gewijzigd: 2011/07/25 21:30 door johanv